Workshops

workshop pijl en boogschieten workshop zwaardvechten

Naast de mogelijkheid om een heus Riddertoernooi naar uw school te halen verzorgt Ridders op School ook workshops zwaardvechten en/of pijl en boogschieten.

Voor leerlingen vanaf groep 5 is het mogelijk om les te krijgen van een ‘echte’ ridder. Hij neemt zwaarden, een harnas en nylon oefenzwaarden mee om het te vertellen over de Middeleeuwen, maar veel belangrijker om les te geven in Middeleeuws zwaardvechten.
De leerlingen kunnen in een les uur oefenen met de zwaarden en pijl en boogschieten.
Het zwaardvechten wordt verzorgd door de ridder en de leerkracht krijgt uitleg om met de andere helft van de groep te gaan boogschieten. In het meest ideale geval is er nog een extra vrijwilliger aanwezig, zodat de kids vaker kunnen schieten.

Voor de groepen 1-4 is een andere variant op het Middeleeuws zwaardvechten mogelijk. Na uitleg over en het voelen van echte maliënkolders, helmen en zwaarden gaan de kinderen het gevecht aan tegen de ridder en de leerkracht tijdens de Kiddybattle.
Met zachte kunstof ‘zwaardjes’ proberen de kinderen de grote mensen te verslaan. Succes verzekerd.

Op deze manier is het mogelijk om in een dag 6 à 7 groepen les te geven. Uiteraard is het ook mogelijk om meerdere lessen voor dezelfde groep te verzorgen, zodat de kinderen dieper op de stof in kunnen gaan.

De lessen worden verzorgd door Paskal Peemen. Afgestudeerd L.O. docent aan de Academie voor Lichamelijke Opvoeding in Tilburg.